IZJAVA O PRIKUPLJANJU I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

 

Disput d.o.o. (“tvtka”, “mi”, “naše” i slično) obvezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca/posjetitelja stranice na način da prikuplja samo one osobne podatke koji su potrebni za ispunjenje ugovora ili isključivo nakon davanja privole koristi podatke za poboljšavanje korisničkog iskustva, slanje novosti, ponuda i slično. Posjetiteljima se daje mogućnost upravljanja danim privolama, a isto tako u ovoj izjavi transparentno prikazujemo koji podaci se skupljaju, zašto su potrebni i na koji način se koriste. Svi djelatnici tvrtke ili poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

Prikupljanje i korištenje informacija
Mi štitimo vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge te davanja obavijesti i informacija vezanih uz vašu kupovinu ili drugu uslugu koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno dopustite da koristimo. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati te informacije trećoj strani na način koji nije naveden u ovoj izjavi. 

Podaci nužni za ostvarivanje usluge
Kako bi napravio narudžbu ili poslao upit preko ove internetske stranice, korisnik prilikom narudžbe ostavlja podatke popunjavanjem registracijske forme. Traže se podaci (poput imena i prezimena, e-mail adrese, adrese stanovanja, broja telefona) nužni za realizaciju usluge ili dostavu proizvoda. Također, te informacije koriste se da bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljena na našoj internetskoj stranici.

Log datoteke
Hosting tvrtka Plus Hosting (DHH d.o.o.) može bilježiti sve posjete stranicama koje su smještene na njihovim serverima, a za osiguravanje usluge te pružanju zaštite od malicioznih namjera čuvaju određene informacije, uključujući IP-adrese. Ti podaci su dostupni njima, a u slučaju prijave (sudski zahtjev, abuse prijava) prosljeđuju se nadležnim tijelima.

Vanjski linkovi
Na našoj stranici možete pronaći linkove na druge stranice; odlaskom s naše web-stranice mi ne možemo biti odgovorni za poštivanje privatnosti na tim drugim internetskim stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake internetske stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovoj internetskoj stranici. 

Newsletter
Kontakt informacije, poput imena i e-mail adrese, možda će biti zatražene u slučaju da se korisnik želi prijaviti za primanje newslettera u marketinške svrhe. Privole za slanje newslettera (novosti, ponude, akcije i sl.) eksplicitno se daju prijavom na newsletter ili odabirom te opcije prilikom kontakta ili narudžbe. Marketinška privola nije obvezujuća za realizaciju usluge i uvijek se može povući.

Sigurnost
Ova internetska stranica poduzima sve mjere da bi zaštitila podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ove internetske stranice zaštićeno je sigurnosnim protokolom (SSL). Tijekom boravka na zaštićenoj stranici ikona lokota na dnu internetskog pretraživača (poput Firefoxa, Internet Explorera, Chromea ili drugih internetskih browsera) zaključana je, za razliku od otključane ili otvorene ikone prilikom uobičajenog pretraživanja naših stranica. Osim korištenja SSL šifriranja, kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na Internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti da iste podatke zaštitimo i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, ograničen je. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su oni potrebni da bi obavili određenu uslugu.

Ispravci/ažuriranje i brisanje osobnih podataka
Ako se korisnikovi osobni podaci promijene ili ako korisnik više ne želi koristiti naše usluge, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. Za ove akcije potrebno je javiti se voditelju obrade podataka.

Dostupnost podataka
Kupcima je omogućeno da zatraže uvid u podatke koje tvrtka o njima čuva, i to kontaktiranjem voditelja obrade podataka.

Voditelj obrade podataka
Politika privatnosti primjenjuje se na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Za sve informacije vezane uz vaše osobne podatke možete se obratiti osobi zaduženoj za njihovu obradu:

Josip Pandurić
email: disput@disput.hr

Koje podatke prikupljamo
Osobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt telefonski broj, e-mail adresa, poštanski broj i mjesto te OIB fizičkih osoba koje naše knjige žele naručiti uz plaćanje po ponudi. 

Svrha prikupljanja podataka
Prodaja knjiga: pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora prodaje/kupnje knjiga i izvršenja zakonskih obaveza.
Ako nam svoje osobne podatke ne pružite, sklapanje ugovora o prodaji/kupnji bit će onemogućeno. Pružanje pak nepotpunih osobnih podataka može utjecati na ispravno izvršenje ugovora.

Podaci koji se skupljaju za marketinške svrhe nisu obvezujući za realizaciju prodaje proizvoda ili usluge, a služe za plasiranje informacija o akcijama, posebnim ponudama i slično.

Prijenos trećim stranama
Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama pod uvjetom da postoji zakonska obaveza (prijenos našem računovodstvu i poreznoj upravi), pravna osnova (poput sudskog naloga) ili je prijenos nužan za realizaciju usluge (radi dostave naručenih knjiga).
Prikupljeni osobni podaci ne dostavljaju se ostalim trećim osobama niti se komercijalno eksploatiraju od trećih strana u Republici Hrvatskoj i izvan nje.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:
1) Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti s pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci knjiga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, knjige neće moći biti uručene.
2) Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade ili za ostvarivanje prava tvrtke zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
3) Tvrtki Mailchimp koja se profesionalno bavi slanjem newslettera.
4Podatke na uvid ima hosting tvrtka Plus Hosting-DHH d.o.o. koja održava server i web- hosting web-trgovine.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je zakonski potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i nas kao davatelja usluge.

U slučaju davanja marketinške privole podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, kada dakle nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da zatražite brisanje, odmah će biti obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni nepovratno se anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Pravo na prigovor
Ako smatrate da smo prekršili vaše pravo na privatnost, osim obraćanja našem voditelju obrade podataka možete se obratiti nadležnom tijelu na području Republike Hrvatske – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Izmjena pravila o privatnosti
Izjavu o privatnosti može se izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na web-stranicama tvrtke. O tome ćemo obavijestiti naše klijente te u slučaju neslaganja ponuditi prekid korištenja usluge, ako je to moguće. Nastavkom korištenja ove stranice korisnik daje suglasnost s izjavom o privatnosti.

Pravila o postupanju s kolačićima (cookies)
Kolačić (cookie) je podatak koji web-stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web-stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešći razlozi upotrebe kolačića su identifikacija logiranog/prijavljenog korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.

Kolačići od prve strane koji dolaze s web-stranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju web-stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti web-stranicu.

Kolačići mogu biti Session cookies – pohranjuju se na računalu i brišu se odmah nakon zatvaranja preglednika, a omogućuju stranici prikupljanje privremenih podataka.

Persistent cookies – ostaju u računalu i nakon zatvaranja preglednika ili gašenja računala, ali obično imaju rok trajnosti. Koristimo kolačiće takvog tipa da bismo olakšali pristup korisnicima, primjerice da web-stranica upamti da je korisnik logiran i ne pita ga za ponovnu prijavu.

Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (poput Facebooka, Instagrama, Google analyticsa, AdWordsa).

Ti kolačići služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i za marketinške svrhe.

Prihvaćanje ili odbijanje kolačića
U postavkama pretraživača možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje odbiti. Mjesto uređivanja postavki ovisi o vrsti pretraživača, a više informacija možete pronaći na www.allaboutcookies.org. Ako odlučite da ne želite prihvaćati kolačiće s naše internetske stranice, postoji mogućnost da nećete moći koristiti određene funkcije poput logiranja/prijave.