* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska autoričine knjige koju smo objavili

Katica Ivanković (1961) diplomirala je komparativnu književnost i češki jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te je na istom Fakultetu obranila doktorsku disertaciju s područja češke književnosti. Docentica je na češkoj književnosti na Katedri za zapadnoslavenske jezike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Dosad je objavila ove knjige: Česko-chorvatsky a chorvatsko-česky slovnik na cesty (s Annom Jenikovom), Prag, 1999, Češki poetizam u zrcalu djela Karela Teigea, Hrvatsko filološko društvo, Zagreb, 2007,  Pogledi na češku književnost, FF-Press, Zagreb, 2008. i Povijest novije češke književnosti I, Disput, 2015.
S čekoga na hrvatski jezik prevela je ove knjige: Zuzana Brabcová, Godina bisera, Meandar, Zagreb, 2002, Květa Legatová, Ljudi iz Želara, Disput, Zagreb, 2004, Jára Cimrman / Zdeněk Svěrák / Ladislav Smoljak, Kazalište Járe Cimrmana, Disput, Zagreb, 2004, Eduard Bass, Nepobjediva jedanaestorka, Europapress Holding/Novi liber, Zagreb, 2008, Jiří Hájíček, Seoski barok, Disput, Zagreb, 2011, Jiří Kratochvil, Laku noć, slatko sanjajte, Disput, Zagreb, 2014.

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart