OPĆI UVJETI INTERNETSKE KUPNJE

Internetsku prodaju knjiga na www.disput.hr obavlja Disput d.o.o. iz Zagreba.

Ove stranice i sav prikazan sadržaj namijenjeni su fizičkim i pravnim osobama, registriranim i neregistriranim korisnicima internetskih stranica www.disput.hr. Korisnik potvrđuje i jamči da će ove stranice koristiti u skladu sa svim primjenjivim zakonima i pravilima, uključujući, bez ograničenja, sve one koji se odnose na internet, e-mail, podatke i privatnost.

Kupac knjiga je posjetitelj našeg internetskog kataloga koji odabere knjigu, popuni elektronički formular narudžbe i pošalje ga. Kupcem se smatra i osoba koja se registrira na stranici www.disput.hr. Registracijom kupac potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba. U ime maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba kupnju mogu zaključiti njihovi skrbnici ili zakonski zastupnici.

Disput d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju postupanja suprotnog ovim općim uvjetima internetske kupnje.

Cijene knjiga koje su navedene uz knjigu konačne su maloprodajne cijene (uključujući sve poreze i naknade). Sve cijene su izražene u eurima s uključenim PDV-om po važećoj stopi od 5%. Važeće cijene i ostale pogodnosti (popusti, akcije) su one koje su iskazane na dan primitka narudžbe.

Prodavatelj će isporučiti originalni račun kupcu prilikom plaćanja odnosno dostave naručene pošiljke.

Uvjeti kupnje

Ovim se uvjetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja i preuzimanja knjiga koje su ponuđene na ovim stranicama. Prodavatelj je Disput d.o.o., a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektroničku narudžbu.

Ovi uvjeti sastavljeni su u skladu s hrvatskim Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Kupac ima pravo na raskid ugovora po članku 44. Zakona o zaštiti potrošača.

Sve akcije i popusti odnose se na privatne osobe. Cijena isporuke cjelokupne narudžbe navedena je u “Košarici”.

Identifikacija

Kupnju u Disputovoj web-trgovini moguće je ostvariti kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Ako ste registrirali korisnički račun u Disputovoj web-trgovini, sustav će pamtiti vaše podatke i omogućiti da pri svakoj sljedećoj kupnji ne morate iznova upisivati osnovne podatke. Ako ne želite da sustav pamti vaše podatke, kupnju možete obaviti kao neregistrirani korisnik.

Registracija korisnika

Registracijom na www.disput.hr korisnik dobiva lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti u vezi s korištenjem internetske stranice www.disput.hr. Korisnički račun nije prenosiv na druge osobe. Korisničkim računom pravnih osoba može se koristiti samo odgovorna osoba navedena kao takva pri registraciji.

Obveze korisnika

Korisnik je obvezan prilikom prijave unijeti svoje vlastito ime i prezime te potpune i istinite podatke za kontakt. Korisnik se obvezuje da će ažurirati svoje podatke i podatke svoje tvrtke. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe. Nije dozvoljeno slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom s trećim osobama. Nije dozvoljeno korištenje, na bilo koji način, internetskih stranica www.disput.hr za slanje odnosno poticanje širenja neželjenih elektroničkih poruka.

Naručivanje

Knjige se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Knjige se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe. Potvrdu o prihvatu narudžbe šaljemo na vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije odnosno narudžbe. Ako ne dobijete e-mail o prihvatu narudžbe, molimo vas da provjerite nalaze li se knjige u vašoj košarici te ponovite proces naručivanja.

Disput d.o.o obvezuje se isporučiti sve naručene knjige koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako Disput d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koju od naručenih knjiga, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjene knjige ili otkazivanja naručene knjige. Sve ostale naručene knjige bit će isporučene.

Plaćanje

Kupac u web-trgovini www.disput.hr može odabrati jedan od ova tri načina plaćanja:

INTERNET BANKARSTVO, OPĆA UPLATNICA

Podatke za plaćanje dobit ćete e-mailom. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili općom uplatnicom u banci, u Hrvatskoj pošti, na Fini i sl. Po izvršenoj uplati šaljemo vam naručene knjige.

GOTOVINA – POUZEĆEM
(vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)

Prilikom preuzimanje pošiljke plaćate iznos računa te naknadu Hrvatske pošte ili GLS-a za slanje novca.

Kupnju je moguće ostvariti i u našoj poslovnici Grižanska 11, 10040 Zagreb uz plaćanje gotovinom i preuzimanje kupljenih knjiga između 9.00 i 16.00 sati. Molimo vas da prije dolaska u našu poslovnicu telefonski provjerite dostupnost željenog naslova.

ONLINE PLAĆANJE KREDITNOM KARTICOM

Naručenu robu možete platiti kreditnim karticama:

JEDNOKRATNO PLAĆANJE (kupac može biti iz bilo koje države)

  • Visa – PBZ Card, ECC ili ZABA
  • Maestro – PBZ Card, ECC ili ZABA
  • Mastercard – PBZ Card, ECC ili ZABA
  • Diners – ECC
  • American Express – PBZ Card

OBROČNO PLAĆANJE (opcija omogućena samo za vlasnike niže navedenih kartica)

  • Visa, Mastercard (banka izdavatelj ZABA) – banka prihvatitelj ZABA
  • Visa, Maestro (banka izdavatelj PBZ Card) – banka prihvatitelj PBZ Card
  • American Express (banka izdavatelj PBZ Card) – banka prihvatitelj PBZ Card
  • Diners (banka izdavatelj ECC) – banka prihvatitelj ECC
  • Debitne Maestro, Mastercard i Visa kartica sljedećih banaka: Erste&Steiermärkische bank, Istarska kreditna banka, Jadranska banka, Kentbank, Kreditna banka Zagreb, Sberbank i Slatinska banka – banka prihvatitelj Web trgovci koji žele omogućiti prodaju na rate karticama navedenih banaka moraju s Erste Card Clubom ugovoriti MBPlus uslugu.

Logotipovi prihvata kartica i sigurnost programa

Visa

MasterCard

Maestro

Diners

American Express

MasterCard SecureCode

Verified by Visa

American Express –
jamstvo sigurne online kupnje

Diners sigurna kupnja

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

Dostava

Naručene knjige dostavljamo vlastitom dostavom ili ovim dostavnim službama: Hrvatska pošta, GLS.

Cijene dostave/poštarine istaknute su na www.disput.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV (5%). Kupac će o cijeni dostave/poštare biti obaviješten prije nego što dovrši kupnju služeći se aplikacijom košarice.

Poštarina za Republiku Hrvatsku iznosi 5 EUR, a za inozemstvo ovisno o zemlji iz koje se naručuje.

Dostava za područje Republike Hrvatske besplatna je za narudžbe iznad 30 EUR.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske je tri radna dana računavši od sljedećeg radnog dana nakon dana narudžbe, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje redovite prometne veze.

Radno vrijeme službe za obradu narudžbi jest od ponedjeljka do petka od 9.00 do 16.00 sati.

Povrat i zamjena

Ako roba koju ste primili nije ona koju ste naručili ili je oštećena, molimo nazovite na + 385 1 2949 921 ili nam pišite e-mailom na adresu disput@disput.hr.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. U tom slučaju će nas obavijestiti na e-mail: disput@disput.hr ili na broj telefona + 385 1 2949 921. Primljene knjige s originalnim računom kupac treba vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i količini unutar 15 dana od dana primitka robe. Troškove vraćanja snosi kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana otkad zaprimimo knjigu. Trošak povrata novca snosi kupac.

Close Menu
×

Cart