* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska zadnje autorove knjige koju smo objavili

Aris Angelis, rođen 1946. u Zemunu. Od 1947. živi u Zagrebu, gdje je završio Pravni fakultet.
Godine 1972. zaposlio se na Radiju Zagreb, na kojem je ostvario više od tri tisuće emisija. Kao novinar radio u Informativno-političkoj redakciji, Desku, redakciji Kulture. Urednik vijesti, pisac featura, autor reportaža, intervjua itd.
Osim serije “Ljudi XX. stoljeća” autor je serije “Zvijezde tamnoga sjaja” koja je govorila o crnim događajima u glazbi, politici i životu općenito.
Serija “Priča o jednom uspjehu” na prvi je pogled bila priča o malenom košarkaškom klubu koji je dogurao do europskoga trona – priča o “Ciboni”. No serija je bilježila i poslijeratna zbivanja u sportu, zabavi, glazbi, na filmu, u politici i svakidašnjem životu.
Autor je iznimno popularne serije “Život Jozefine Žiha” u kojoj Zagrepčanka, rođena potkraj XIX. stoljeća, priča svoja životna sjećanja, a zapravo nastupa kao živi svjedok burnog XX. stoljeća. U sklopu te serije bilo je i mnogo dokumentarnih snimaka, nekih i vrlo rijetkih, tako da su slušatelji mogli prvi put čuti glas, primjerice, cara Franje Josipa, Tolstoja, Freuda, Einsteina ili Lenjina.
Serija “Zlatne ploče” bila je priča o pjesmama koje su postale veliki hitovi i koje su prodane u više od milijun kopija, od prve snimljene 1903. do 90-ih godina XX. stoljeća. Usto autor je i popularnoga “Glazbenoga kalendara”, u kojem je podsjećao na najvažnije datume iz bogatoga svijeta glazbe, kao i serije o bluesu.
Objavio je dvadesetak dokumentarnih radiodrama od kojih su neke predstavljale Hrvatski radio na međunarodnim festivalima u zemlji i svijetu (Monte Carlo, Torino, Hvar).
Osim radijskog novinarstva bavio se i pisanim (“Danas”,”Studio”, “Vikend”…).
Dobitnik je “Zlatnog pera” Hrvatskoga novinarskog društva i nagrade “Ivan Šibl” 2002. godine za višegodišnja izvanredna dostignuća na području radijskog stvaralaštva.

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart