* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska autoroičine knjige koju smo objavili

Francesca Maria Gabrielli rodila se 1977. u Goriziji (Italija). Nakon klasične gimnazije, upisala je studij kroatistike i anglistike na Fakultetu stranih jezika i književnosti Sveučilišta u Udinama (Italija), te diplomirala godine 2001. godine.

Od 2005. do 2008. radila je kao lektorica pri Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje je od 2008. zaposlena kao znanstvena novakinja. Nakon jednogodišnjeg stipendiranog boravka kao polaznica doktorskog studija pri Odsjeku za talijanistiku New York University, svoj je studij nastavila u Zagrebu, gdje je upisala doktorski studij književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu i doktorirala na temu protofeminističkih reinterpretacija ženskih biblijskih figura.

Objavila je knjigu o pjesništvu Danijela Dragojevića (Tra stella e cristallo: analisi comparata delle raccolte “Osservatorio astronomico” (1994) e “Piazza dei fiori” (1994) di Danijel Dragojević, 2001) i nekoliko znanstvenih članaka u kojima se bavi talijanskom i hrvatskom književnošću te posebice ženskim pismom u talijanskom i hrvatskom ranonovovjekovlju.

 

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart