* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska našeg izdanja knjige

Giuseppe Catozzella rođen je u Milanu 1976. godine. Na Milanskom sveučilištu diplomirao je filozofiju, nakon čega je duže vrijeme proveo u Sydneyu, a zatim se vratio u rodni grad.
Pisao je članke i reportaže za novine te surađivao s poznatom talijanskom televizijskom emisijom Le Iene.
Objavio je zbirku pjesama Majmun piše (La scimmia scrive, 2007), pripovijetke Životni ciklus ribe (Il ciclo di vita del pesce, 2011) i Vatra (Fuego, 2012) te romane Eksplantati (Espianti, 2008), Košnica (Alveare, 2011), Nemoj mi reći da se bojiš (Non dirmi che hai paura, 2014) i Velika budućnost (Il grande futuro, 2016). Prema kriminalističkom romanu Košnica napravljene su mnoge kazališne predstave i snimljen film Juriš (L’assalto) u produkciji RAI-a.
S tim knjigama i više od dvadeset talijanskih i inozemnih priznanja Giuseppe Catozzella jedan je od najznačajnijih glasova mlađe generacije talijanskih pisaca.
Njegov roman Nemoj mi reći da se bojiš bio je jedan od najvažnijih izdavačkih događaja u Italiji u posljednjih nekoliko godina. Knjiga je u vrlo kratkom roku postala bestseler i objavili su je najveći svjetski izdavači. Godine 2014. s njom osvaja Premio Strega u kategoriji mladih pisaca. Nakon objavljivanja romana Catozzella je imenovan veleposlanikom UN-a za izbjeglice te ambasadorom dobre volje UNHCR-a. Roman je uvršten u školske programe u Italiji i mnogim drugim zemljama.

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart