* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska autorove knjige koju smo objavili

Hajrudin Hromadžić (1971) zaposlen je kao redoviti profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Do sada je objavio dvije knjige (Medijska konstrukcija društvene zbilje. Socijalno-ideološke implikacije produkcije medijskog spektakla, AGM: Zagreb, 2014. i Konzumerizam. Potreba, životni stil, ideologija, Jesenski i Turk: Zagreb, 2008), pedesetak znanstvenih članaka i poglavlja u monografskim publikacijama na bosanskom/hrvatskom/srpskom, engleskom i slovenskom jeziku te prijevod jedne knjige-stripa (Joe Sacco, Zaštićena zona Goražde: rat u istočnoj Bosni: 1992-95, Buybook, ZRC SAZU: Sarajevo, Ljubljana, 2007).

Školovao se u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a znanstvenoistraživački se usavršavao na institucionalnim studijskim boravcima u Norveškoj, Njemačkoj, Rumunjskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Srbiji. Područja su znanstvenog interesa Hajrudina Hromadžića kulturalni i medijski studiji te teorijska sociologija, s fokusom na kritičkoj teoriji društva i kritičkoj analizi diskursa. Višegodišnji je vanjski suradnik Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Aktivan je i kao publicist.

Godinama surađuje s nizom medija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, a trenutno redovito objavljuje kolumnističke tekstove u zagrebačkom tjedniku Novosti i na sarajevskom portalu nomad.ba.

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart