* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska autorove knjige koju smo objavili

Ian G. Simmons (1937) ugledni je britanski geograf i ekolog, do umirovljenja profesor na Sveučilištu u Durhamu (godine 2001. postao je profesor emeritus), znanstvenik svjetskoga glasa u području povijesti okoliša.

Kao gost-profesor predaje na mnogim sveučilištima u Europi i Americi. Dulje vrijeme radio na Sveučilištu Berkeley. Usko surađuje sa znanstvenicima drugih prirodnih i društveno-humanističkih disciplina, posebno s biolozima, arheolozima i povjesničarima. I nakon umirovljenja nastavlja aktivan istraživački rad i s publiciranjem radova i knjiga.

Napisao je brojne knjige u kojima se bavio pitanjima ljudskog utjecaja na prirodni okoliš u prirodoznanstvenoj i humanističkoj dimenziji. Njegova su djela doživjela brojna prevedena izdanja u svijetu. Izvrsno su prihvaćena na sveučilištima kao i kod šire publike zbog njegova izuzetno zanimljivog i lakog, ali vrlo stručnog, stila pisanja.

Među ostalim napisao je ova djela: Ecology of Natural Resources (1974), Biogeography: Natural and Cultural (1979), Biogeographical Processes (Processes in physical geography) (1982), Changing the Face of the Earth: Culture, Environment, History (1989), Interpreting Nature: Cultural Constructions of the Environment (1993), The Environmental Impact of Later Mesolithic Cultures on the Moorlands of Britain (1996), Humanity and Environment: a Cultural Ecology (1997), An Environmental History of Great Britain: from 10000 Years Ago to the Present (2001), The Moorlands of England and Wales (2003), Global Environmental History: 10000 BC to AD 2000 (2008).

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart