* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska autorove knjige koju smo objavili

Neven Šantić, novinar, rođen 4. lipnja 1958. godine u Šibeniku. Diplomirao politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Prije dolaska u “Novi list” radio na Radio Rijeci, pisao za “Slobodnu Dalmaciju” i neke druge medije. Također se bavio i organiziranjem javnih i znanstvenih tribina, okruglih stolova te istraživačkim radom.

U “Novom listu” je od 1991. godine,  od 1994. u statusu kolumnista-komentatora. Područje kojim se posebno bavi je unutrašnja politika (politički sustav, stranački sustav, vladavina prava, institucije vlasti, civilno društvo…) i s njom povezani segmenti hrvatske vanjske politike (euroatlantske integracije – prvenstveno Europska unija i NATO, odnosi sa susjednim državama).

Osim redovite tjedne kolumne piše komentare, osvrte kao i tematske priloge s pojedinih područja koja su u središtu interesa javnosti. Izvještavao je i s raznih međunarodnih skupova održanih u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Belgiji. Objavio je i veliki broj razgovora-intervjua s uglednim osobama iz političkog i javnog života Hrvatske, ali i s inozemnim dužnosnicima (veleposlanicima i predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija).

Također, povremeno piše recenzije knjiga iz područja politologije, povijesti i sociologije.
Autor je online-knjige “Hrvatski regionalni grč” te suautor knjige “Novi list 1900-2000”. U časopisu Revija za sociologiju 3-4/2000 objavio je rad “Politički aspekti društvenog razvoja Istre”.

Dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva 2002. godine za kategoriju kolumna/komentar.

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart