* Podaci se odnose na razdoblje do datuma izlaska autorove knjige koju smo objavili

Leo Rafolt rođen je 13. prosinca 1979. u Zagrebu. Diplomirao je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2006. obranio je doktorsku disertaciju naslovljenu Dubrovačka ranonovovjekovna tragedija u kontekstu europske tragičke dramaturgije. Ishodišta i problemi (mentorica prof. dr. Dunja Fališevac).

Zaposlen je kao docent na Katedri za stariju hrvatsku književnost na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Od 2001. redovito objavljuje rasprave, studije i prikaze u časopisima Republika, Književna republika, Dubrovnik, Mogućnosti i Kolo i na Trećem programu Hrvatskog radija. Od kraja 2003. vanjski je suradnik u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža na projektu Hrvatske književne enciklopedije. Od 2004. godine zamjenik je voditelja Zagrebačke slavističke škole. Od početka 2006. zamjenik je glavnog urednika Leksikona Marina Držića i njegova doba u Leksikografskome zavodu Miroslav Krleža.

Osim 20-ak znanstvenih studija, objavljenih u spomenutim časopisima i zbornicima, objavio je i knjigu Melpomenine Maske. Fenomenologija žanra tragedije u dubrovačkom ranonovovjekovlju (Disput, Zagreb, 2007), za koju je dobio Državnu nagradu za znanost u kategoriji mlađih znanstvenika s područja humanističkih znanosti.

Razvrstaj:

Close Menu
×

Cart